ARRANQUEM AMB ENERGIA 14/04/2020


Benvinguts nens i nenes de Gregal,


Ja tornem a estar connectats uns amb els altres després d'aquestes vacances tan diferents. Espero que hagueu aprofitat per gaudir de les petites coses que la rutina no ens permet. Teniu molta sort d'estar amb la vostra família tanta estona i poder parlar i explicar-vos moltes coses. M'agradaria que aprofitéssiu per gaudir dels germans i els pares i que participeu de les tasques domèstiques i ajudeu els pares amb tot allò que pugueu.



Espero que tots i totes estigueu molt bé i que les vostres famílies i avis estiguin igual de bé. Feu molts petons i digueu T'ESTIMO cada dia a la gent que us envolta, no costa gens i fa molt bé.


Començarem aquesta entrada amb algunes de les imatges que m'heu fet arribar aquests dies. 








Ara toca posar-nos al dia i explicar-vos com serà la rutina de feina a partir d'ara. Com ja sabeu, segons ha indicat el Departament d'Educació, la tercera avaluació començarà de manera telemàtica i que s'ha d'intentar avançar en continguts. És per això que a partir d'ara i, sabent les limitacions de cada un de vosaltres, us demanarem que sigueu una mica més constants en les tasques.


La idea és anar avançant a un ritme que ens trobem còmodes tots plegats, entenent les dificultats de la situació.



Començarem amb una dinàmica nova. A partir d'aquesta setmana podrem veure'ns i estar en contacte tres hores a la setmana amb la meitat de la classe i amb mi.



Ho farem a través del Jitsi meet i amb un enllaç que jo us faré arribar al correu. En aquests espais a part d'estar en contacte i veure'ns farem algunes petites activitats per estar al dia i seguir el ritme.



A continuació us deixo els horaris de connexió.




Una altra nova dinàmica que començarem a fer serà els Kahoot, són uns paquets de preguntes que es poden fer a través de la web que ús deixaré a continuació o descarregant l'aplicació pel mòbil o tauleta.

Les preguntes estan pensades per vosaltres perquè les he fet jo. Hi haurà de diferents temes i tindran un límit de temps per ser contestades. Com sóc conscient que tots teniu diferents situacions familiars deixaré el Kahoot obert 24 h i després ja no es podrà contestar, però teniu en compte que fer-ho no costa més de 5 minuts.

A l'entrar us demana entrar un PIN del Kahoot que heu de respondre, aquest us l'he de facilitar jo. Quan toqui fer-ne ja us el faré arribar.

Aquí teniu l'enllaç però recordeu que també es pot descarregar l'aplicació.



Pel que fa a les feines concretes d'àrees cada principi de setmana us penjarem un documents amb les tasques que creiem que hauríeu de fer durant la setmana. Ho farem seguint la mateixa dinàmica que vam fer abans de vacances.

Seran arxius organitzats per àrees i amb diferents tasques que durin tota la setmana i el divendres publicarem una altra entrada amb algun text o comentari i les imatges que m'aneu fent arribant des de casa perquè els companys us puguin veure i compartir el que feu a casa dia a dia.

D'aquesta manera reduirem les entrades al blog i centralitzarem les tasques per tal de facilitar-ne l'accés.

Aquí cada família pot fer-ho com millor li vagi: totes les tasques de cada àrea seguides o anar combinant. Això com preferiu o us sigui més còmodeDesprés de tants dies cada família tindreu la vostra rutina creada. Feu-ho de la manera més fàcil per vosaltres.

Les feines me les podeu retornar via arxiu o fotos del que facin com us sigui més còmode. Ens adaptarem a tot.

Com he comentat anteriorment en aquesta darrera avaluació  hem d'avançar per  tant necessito rebre les feines que feu a casa. Us proposo que les tasques que enviem a principi de setmana me les feu arribar de divendres al dilluns següent per tal de donar-vos el màxim de marge possible per fer-les.

Espero que puguem seguir aprenent sense gaires dificultats malgrat que la situació no serà gens fàcil.

Comencem amb les diferents àrees:


CATALÀ

A llengua catalana anirem avançant aspectes de lectura i comprensió, lèxic, ortografia i gramàtica.


Cada dia hauríeu de llegir mitja hora mínim de lectura individual i en veu alta. Després podeu aprofitar per llegir més estona vosaltres sols. 

Aquesta setmana us proposo aquestes activitats.


(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)

MATEMÀTIQUES 

A l'àrea de matemàtiques us proposem combinar activitats de numeració i càlcul i la resolució de problemes. 

Aprofiteu aquests dies per aprendre o repassar les taules de multiplicar, a poc a poc anirem afegint tasques de multiplicacions. 

Us recordo que tenim un concurs de fotografia geomètrica i artística en marxa i només hem rebut fotografies de 3 alumnes. Animeu-vos a participar!


(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)

PROJECTE 

Pel que fa al projecte de les plantes aquesta setmana us proposaré dos Kahoot. El primer comença avui i estarà actiu durant 24 h.

A veure com us va aquesta nova experiència.

L'enllaç us el torno a deixar aquí i el pin és: 09795271



KAHOOT

I una feina molt ràpida sobre plantes i verdures. 

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)

I pel que fa al projecte del poble us proposo fer una entrevista a algun familiar vostre que no siguin els pares. A poder ser un avi o àvia. Així teniu una excusa per trucar o fer videotrucada  i estar una estona parlant amb ells. Us deixo un arxiu amb les instruccions. 

(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)



ENGLISH 

Here you have somo easter activities. 

ACTIVITY  EN WORD


ACTIVITY  EN PDF

CASTELLANO 

Hola Gregal.
Seguimos con nuestras actividades después de unas vacaciones únicas.
Vamos a empezar a disfrutar de la poesía. Os enviaré semanalmente enlaces para poder leer diferentes poemas.
Esta semana tenemos estos:


A parte os envío una lectura con su comprensión lectora. Leed varias veces y responded bien las preguntas.


(Recordeu descarregar el document abans de començar a treballar)



Os animo a que me enviéis las actividades y algún “buenas tardes” como os explico en el vídeo.
Me lo mandáis a mi correo y os contestaré.


Os mando un súper abrazo y muchos ánimos.
Hasta la próxima Gregal.

Charo

ALTRES INFORMACIONS 

Com ja us hem informat amb anterioritat per altres canals d'informació els teatres queden suspesos, per tant no cal que us aprengueu els papers com havíem dit en altres entrades. Us felicito per l'esforç que heu fet els qui ja us havíeu après el paper! Estem pensant en la possibilitat de fer la mateixa obra el curs vinent, ja veurem!



Podeu seguir enviant-me fotografies vostres ajudant a casa, treballant, jugant, fent treballs manuals, el que us vingui de gust. Així podreu seguir veient-vos amb els companys a través del blog.


Qualsevol dubte que us pugui sorgir ja sabeu que em podeu enviar un correu electrònic o a l'espai de comunicació els podrem resoldre. No dubteu en preguntar.


MOLTS PETONS 

Mireia