VIVIM EL NOSTRE POBLE 28/02/2020


Benvolgudes famílies una vegada més ens trobem aquí per explicar-vos totes les nostres novetats. Aquests dies hem estat molt enfeinats amb el Carnestoltes i les disfresses i no hem avançat tant amb els projectes. Tot i així, tenim coses que volem compartir amb vosaltres.

Primer de tot dir-vos que ja hem acabat amb el projecte de l’aigua. Vam estar fent els experiments de final de projecte. Ens vam agrupar en tres taules gegants i hem estat treballant així. Com ja us vam explicar hem intentat ser rigorosos i seguir el mètode científic.

Hem fet 6 experiments sobre l’aigua i cada grup s’ha organitzat per portar el material necessari per fer un dels 6 experiments. Hem treballat la densitat, la depuradora, les dissolucions, les barreges homogènies i heterogènies, l’aigua salada i l’aigua dolça i per últim, com reaccionen els greixos.

Us deixem algunes imatges del procés dels experiments i de nosaltres treballant. Hem descobert i vist les propietats més curioses de l’aigua amb els nostres ulls. Hi ha hagut alguns experiments que ens han deixat impressionats. Sense dubte el nostre preferit ha estat el de la reacció dels greixos.






















Després de finalitzar els experiments i omplir les fitxes de cadascun d’ells, hem acabat l’àlbum. Han quedat molt bonics. 

Per tancar aquest projecte tan experimental han vingut a fer-nos una xerrada: l’aigua es transforma, de la companyia d’aigües de Sabadell i ens han explicat de manera pràctica el cicle de l’aigua.

Aquí podeu veure algunes imatges de la sessió.





Aquests dies hem començat el projecte dels nostre poble i per completar la informació que ens van donar a la sortida a l’Ajuntament hem fet una visita per Santa  Perpètua amb el Manel Morral, un historiador del poble, que ens ha explicat moltíssimes coses del passat del nostre municipi. La visita la vam fer pel centre vila, el nucli de Santa Perpetua. Vam visitar: la plaça de la Vila, la Rambla, la plaça de l’església i l’església per dins, i el Vapor.

Vam fer algunes fotografies de la sortida, us les deixem a continuació.







Pel que fa al projecte de les plantes aquests dies no hem avançat gaire, només hem seguit cuidant i regant el nostre hort.

Fins la propera!