PRIMERA COLLITA 31/01/2020


Benvinguts pares i mares de Gregal una setmana més al nostre blog.

Vam començar la setmana amb les exposicions orals de l'aigua, treballant en grup. Aquests treballs han estat molt profitosos, i la informació que hem portat de casa i el treball que n'hem fet ha estat molt bé. A més, les exposicions cada cop les fem millor. Va ser una bona oportunitat per compartir coneixements i aprendre coses noves.








A partir dels treballs ha sortit molta informació nova sobre l'aigua, i això fa que de mica en mica anem aprofundint en cadascun dels temes. Hem estat llegint i parlant dels canvis d'estat i del cicle de l'aigua. El que més ens ha sobtat ha estat descobrir que l'aigua del planeta sempre és la mateixa, i que l'únic que va canviant és l'estat en què es troba.

Vam fer algunes activitats sobre aquests dos temes, però sense dubte la que volem explicar-vos amb més detall és la següent:

Un dia, aprofitant que estava el Jordi Cervantes, vam estar parlant i explicant el cicle de l'aigua i els canvis d'estat en anglès. Vam poder aprendre molt vocabulari i vam fer entre tots uns esquemes a la pissarra.

Després, la Mireia ens va explicar com fer un mòbil per representar el que havíem estat explicant i així poder escriure les paraules que acabàvem d'aprendre. Ha estat molt divertit i el resultat fa molt de goig.




D'altra banda, i com ja sabeu, seguim amb el projecte de les plantes. Aquesta vegada tenim moltes novetats al respecte. Se'ns va ocórrer fer uns cartells per posar a l'hort i que la gent pogués veure què hi tenim plantat. Penseu que hi ha coses que ja fan molt goig, però d'altres que encara han de créixer.






Una de les coses que més ens agrada d'aquest projecte és que pintem moltes flors amb diferents tècniques. Aquesta setmana hem fet unes obres d'art que ens han quedat genial. La Mireia ens va presentar un quadre molt famós que es titula Els gira-sols i que és de Vicent Van Gogh. Ens va estar parlant sobre la seva vida i els quadres que va pintar, i després cadascun de nosaltres va fer la nostra versió del famós quadre.

La tècnica que s'hi veu és: dibuix a llapis resseguit amb retolador permanent i, per acolorir, aquarel·la.

Mireu que bonics que ens han quedat. Els hem penjat a fora, al passadís, perquè ho vegin els companys de l'escola.










També hem aprofitat per collir uns enciams i, havent-los observat molt bé, els hem dibuixat amb les seves fulles, tiges i arrels. Un parell de nens de la classe els han portat a casa per menjar-se'ls ja que van guanyar el sorteig per veure qui se'ls enduia. Estaven bons?




Esperem que, una setmana més, us hagi agradat el nostre blog i ens acomiadem fins la propera entrada.

Alumnes de Gregal