ENTRE AIGUA I PLANTES VA LA COSA. 17/01/2020

Hola estimats lectors, esperem que hagueu tingut una bona entrada d'any. Nosaltres ja fa uns quants dies que estem treballant de valent en els nostres projectes.


Ja sabeu que estem avançant en dos projectes simultàniament, el de les plantes, que és el més llarg i que ens ocuparà la majoria de mesos del curs, i el projecte de l'aigua.


Pel que fa a l'aigua hem estat donant moltes voltes i dedicant molt de temps a parlar i posar en comú algunes idees. Hem descobert a través d'una lectura que l'aigua és un recurs escàs i que no es regenera. A la Terra sempre hi ha la mateixa aigua, l'únic que canvia és l'estat en el que està.



També hem descobert que hi ha països que no tenen aigua dolça a l'abast de la població, hi ha 1.200 milions de persones en aquesta situació al món. Aquesta informació ha fet que estiguem molta estona donant voltes al tema i intentant trobar una solució. De la conversa del grup classe han sorgit moltíssimes idees de com podríem portar aigua dolça a aquests llocs. Però al final ens hem adonat que tot el que pensàvem valia molts diners. Ens hem posat tristos en veure que les úniques persones que poden intentar solucionar aquests problemes no tenen les mateixes ganes de fer-ho que nosaltres. I al final hem decidit que com que nosaltres de moment  no podem solucionar aquests problemes tan grans, podem intentar solucionar-ne de petits. Així que ens hem posat a pensar coses que podem fer al nostre dia a dia per estalviar aigua i no malbaratar-la. Us deixem aquí algunes de les idees:

• Omplir una galleda d'aigua mentre ens dutxem i després utilitzar-la per regar, fregar o tirar de la cadena.
• Dutxar-nos en comptes de banyar-nos.
• Tancar sempre l'aixeta i no deixar córrer l'aigua.
• Posar la rentadora i el rentavaixelles molt ple per aprofitar.
• Tenir dipòsits d'aigua o regadores, segons les possibilitats , per recollir aigua de la pluja.
• Treure les plantes a fora quan plou perquè es reguin amb l'aigua de la pluja.

Esperem que us hagin servit per dur-les a terme i que ens ajudin a no malgastar l'aigua.

Aquí us deixem algunes imatges de quan estàvem llegint la lectura que ens ha donat peu a totes aquestes reflexions.





Aquests dies també hem començat a fer un treball en grup sobre l'aigua. Cada grup té un tema diferent i després ens els explicarem per aprendre moltes coses. Aquestes són les diferents temàtiques: com es formen les onades, aigua dolça i aigua salada, l'aigua com a recurs escàs, quines són les propietats de l'aigua, i el cicle de l'aigua. Com podeu veure tots els temes són molt interessants i estem aprenent moltes coses que no sabíem. Aquí podeu veure'ns en acció.









El pròxim dilluns farem les exposicions orals. Ja us explicarem com han anat i us ensenyarem el resultat dels murals que estem preparant.

Pel que fa al projecte de les plantes ens hem trobat amb moltes sorpreses en tornar de vacances. L'hort ha crescut moltíssim i estem molt contents. Aviat podrem recollir els primers fruits.


A més a més seguim tenint cura de l'hort i traiem les males herbes per poder tenir-ho tot millor i ajudar les nostres plantes a créixer més i millor. Aquí us deixem algunes fotografies que hem fet aquests dies perquè veieu que bonic està tot.







Amb aquestes darreres imatges ens acomiadem fins la pròxima entrada. 

GREGAL