XIP XAP, DE PEUS AL NOU PROJECTE. 05/12/2019

Hola amics, un cop més aquí estem per explicar-vos com avancem amb els nostres projectes. 

Aquestes setmanes ha passat una cosa curiosa. En alguns moments hem compaginat tres projectes simultàniament. I és que hem fet l'enquadernació de l'aparell locomotor, però també hem seguit aprenent sobre les plantes i hem començat el projecte de l'aigua. Com podeu veure un no parar d'emocions i activitats.

El primer que us volem explicar és que ens va venir a veure l'avi del nostre company Iker a ajudar-nos amb el projecte de les plantes i explicar-nos moltes coses que no sabíem sobre els horts. Què cal tenir en compte, quins factors influeixen a l'hora d'obtenir una bona collita, la diferència entre hort i horta, tipus d'abonament, tipus de regadiu, i moltes curiositats més. Vam estar gairebé dues hores molt atents amb tot el que ens explicava el Sr. Josep Maria. Va ser molt interessant. Moltes gràcies!

Us deixem alguna fotografia de la seva visita. Ens agrada molt que vingueu a ajudar-nos.





Per acabar ja del tot el projecte de l'aparell locomotor hem fet una tapa molt divertida que ens ha portat una mica de temps. Vam tenir la idea de fer com si fos una radiografia de la nostra mà. Hem utilitzat pintura, retoladors i la tècnica de collage. Us deixem aquí alguns exemples perquè veieu que bé ens ha quedat. Cadascú al seu estil.


També ens agradaria dir-vos que la setmana passada vam fer una excursió per començar el nou projecte de l'aigua. Es diu el curs d'un riu. Ha sigut el tret de sortida per iniciar-nos en aquest tema. Ens va agradar moltíssim. Vam visitar el riu Martinet, el riu Congost i el riu Besòs a la seva desembocadura, per veure les diferents parts del riu: el curs alt, el curs mitjà i el curs baix. Vam poder veure les diferències de flora i fauna, com estava l'aigua en els tres llocs, i com l'acció de l'home intervé en la salut i condicions dels nostres rius.

El que més ens va agradar va ser tots el tipus d'animalons que vam anar trobant: bernats pescaires, sangoneres, bitxos d'aigua, insectes, corbs marins, i d'altres.

Us deixem algunes imatges del dia de l'excursió.


















Per acabar dir-vos que ahir vam estar visitant l'hort i sembla que tot el que vam plantar comença a brotar. Esperem poder-vos-ho ensenyar a la pròxima entrada.

Fins a la pròxima!