JA SOM EXPERTS EN OSSOS 10.10.2019


Hola amics i amigues, ja tornem a ser aquí amb les novetats d'aquests dies sobre el nostre primer projecte.

Des de la darrera entrada hem fet moltes activitats que volem compartir amb vosaltres.No us ho hem dit encara però ens encanten les activitats de plàstica i si són amb pintura molt més. Una tarda, cada un de nosaltres, vam fer un esquelet amb pintura blanca a sobre de cartolina negra. El resultat ha sigut genial perquè ja som uns experts en ossos.


Mireu alguns dels dibuixos. Ens han quedat genials.




En altres moments d'aquesta setmana hem fet diferents activitats sobre els ossos, algunes individuals i d'altres de grup però totes per ajudar-nos a aprofundir i a acabar de conèixer tots els noms i saber situar-los. 



D'altra banda hem començat a fer un treball per grups d'experts sobre algunes coses molt concretes de l'aparell locomotor. De moment vam fer una recerca d'informació a través d'unes preguntes que ens va donar la mestra. Hem posat en comú tota la informació amb els companys de grup i hem començat a fer les cartolines per acabar fent una exposició davant dels companys.



Ens està costant organitzar-nos i fer els murals però de cara als pròxims dies ja podrem començar les exposicions orals, us mantindrem informats. Aquí ens podeu veure en acció:





Divendres passat a la tarda vam tenir dues activitats genials, va ser una tarda molt divertida.



Primer vam utilitzar un material nou a l'escola que ens va encantar. Es diu Curiscope i consisteix en unes samarretes de nen que tenen un dibuix amb una espècie de píxels. Això no té res d'especial però amb les tauletes o amb el mòbil descarregues una aplicació que es diu virtuali-tee i enfoques amb la càmera a la samarreta i succeeix la màgia. És impressionant, veus en 3D el cos per dins. Vam estar molt engrescats amb això mirant el cos per dins i els òrgans en 360°.



Com val més una imatge que mil paraules us deixem unes quantes perquè veieu que curiós és.








A última hora van venir la mare i a la tieta del Jan i ens van ensenyar ossos de vedella i xai. La tieta del Jan treballa a un escorxador i ens va portar l'esquelet d'una caixa toràcica de xai. Ens va encantar, es veia perfecte el joc que fa la columna vertebral i la forma de les costelles. Després va tallar entre dues vèrtebres i vam poder veure la medul·la òssia.



També ens va portar mitja pelvis de vedella  fins al turmell. Era enorme. Així vam poder veure articulacions i tendons. Ens va encantar. Per últim va portar un fèmur tallat pel mig perquè poguéssim veure com és un os per dins. Tots portàvem guants i vam poder tocar-ho tot, va ser molt divertit.



Us deixem unes quantes imatges de l'activitat i la foto de grup que ens vam fer en acabar l'activitat.













Aquests darrers dies el que hem fet ha sigut aprofundir més en el treball d'experts per tal d'avançar i el dilluns també vam realitzar la primera prova del projecte. Hem treballat de valent i es nota en els resultats.



Moltes gràcies per la vostra atenció i fins a la següent entrada.