ARRENQUEM 27.09.2019

Benvinguts al blog de GREGAL, aquí podreu seguir totes les notícies relacionades amb els projectes que farem aquest curs.


Comencem amb moltes ganes i energies renovades en aquest nou curs. Tant és així que ja fa uns quants dies que estem immersos en el primer projecte.

Fa dies vam rebre una carta de direcció que ens demanava que organitzéssim una masterclass pels nostres avis. Amb la finalitat que es mantinguin actius i sans fent exercici físic.

Un cop vam llegir la carta ens van sorgir molts dubtes. Entre tots vam fer una pluja d'idees i vam escriure algunes preguntes:

- La gent gran pot fer qualsevol exercici físic?
- Les articulacions són ossos?
- Els avis tenen els mateixos ossos que nosaltres?
- Com es poden cuidar els nostres avis?
- Com ens aguantem drets?
- Què és l'esquelet?
- Què és aparell locomotor?
- L'orella és un os?

Això només és un petit exemple del que va sorgir a la conversa que vam tenir, però durant aquestes setmanes que treballarem l'aparell locomotor resoldrem tots els nostres dubtes.

Després de fer una avaluació prèvia vam començar amb una feina de grans. Ens van explicar que és un mapa mental i vam fer-ne un nosaltres sobre l'aparell locomotor. No és tan fàcil com sembla però aquest any en farem molts i a poc a poc millorarem.

Un cop fets de manera individual en vam fer un de conjunt per no deixar-nos cap cosa important. Mireu mireu que concentrats treballem.


Una estona la vam dedicar a veure un vídeo sobre el cos humà i l'esquelet de la col·lecció de "Érase una vez el cuerpo humano", ens ha agradat molt veure com és per dins un os o com es curen les fractures.

Sabíeu que els ossos per dins estan formats per milers de mini ponts de calci?
I que existeixen diferents tipus de fractures?

Després entre tots ens vam posar d'acord en quines eren les idees principals del vídeo.


Aquests primers dies també hem fet un concurs de logos, per representar, el nostre projecte, això ho farem a tots els projectes, ens sembla una bona manera d'identificar el projecte amb una imatge.




Un cop fet el primer contacte amb els ossos hem començat a aprendre'ls a través de diferents activitats, no ens els aprendrem tots perquè els humans tenim 206 ossos, nosaltres hem fet una llista amb els més importants.


Hem rebut la visita del Manolo (l'esquelet de l'escola) a la classe i estarà amb nosaltres durant uns quants dies per ajudar-nos. Entre tots hem situat tots els ossos que hem d'estudiar i l'hem deixat així de guapo.









Hem tingut una estona per jugar i mirar el material que han portat alguns companys sobre el projecte. 






Però sense dubte l'activitat estrella d'aquests primers dies ha sigut fer un esquelet a mida real per grups. Ens ha encantat, ho hem passat genial i hem après a dibuixar i situar els ossos més importants.


Per grups hem triat un company per calcar la silueta i hem començat a dibuixar els ossos a mida real, per últim hem posat els noms. Això que sembla tan fàcil ens ha costat molta feina. Aquí us deixem algunes fotografies del procés i del resultat final. Tothom que ho veu al·lucina, ho hem fet superrealista!































Amb aquestes imatges ens acomiadem fins la setmana que ve. Esperem que us hagi agradat! 

Fins aviat!